Utrustning för tennis

Tennis-utrustningNär det kommer till vad man ska ha för typ av utrustning inom tennis, så behöver man en del saker. En viktig del är så klart tennisracket. Det finns en mängd olika racketar att välja mellan och det i flera prisklasser. Det finns för flera tusen kronor så väl som bra tennisrack för den som endast vill ha tennis som motionsform. Ju bättre man blir i tennis, desto mer avancerat och dyrare rack kan man kosta på sig. Ett racket har olika delar att ta hänsyn till. Storlek på rackethuvudet till exempel. Dessa finns i midsize, midplus, oversize och super oversize. Ju mer nybörjare man är på sporten, desto större rack bör man satsa på. Sedan finns olika greppstorlekar och dessa beror på vilken längd man själv har.

Tennisbollar är även det ett måste för att kunna spela. Det finns tre sorters tennisbollar. Det är en för fritid, som går bra att använda i bollmaskiner. Sedan finns det mästerskapsbollar om man spelar i liga. Set finns även Regular duty-bollar som är till för banor i lera eller inomhus. Det finns även en Extra duty-bollar för hårda utomhusbanor.

Utrustning till kroppen

En sak som är viktigt är skorna. Det man måste tänka på är vad för bana man ska spela på, vad man själv har för spelstil och vad man har för fottyp. Hårda ytor kräver att du har en stötdämpande sko och spelar du på en mjukare yta behöver den inte vara lika hållbar. Spelar du mycket serve och volleyslag så är det bra med en sko som har förstärkning i tån. Olika sorters skydd är även det bra att satsa på, antingen för att förebygga skada, eller för att underlätta om du redan drabbats. Ett bra armbågsskydd så väl som ett handledsstöd är att rekommendera. Kläder är en annan del av utrustningen för kroppen. Det krävs egentligen inga speciella kläder om du inte är professionell spelare. Använd kläder som är oömma och lätta att röra sig i. Sedan finns det så klart speciella tenniskläder att köpa om man vill.